Kolik mohu vydělat na tom, že mi poradce poskytne pravidelný servis?

Příběh klientky, která nás kontaktovala s požadavkem revizí původních smluv. Proč je tak důležité pravidelně činit “audit” smluv i u Vás doma?

 

Klientka si přeje zůstat v anonymitě, tak ji říkejme třeba paní Nováková. 

Paní Novákové je 47 let a její celkový příjem je okolo 15 000 Kč, ze zaměstnání dostává okolo 12 000 Kč a zbytek je buď formou odměn, nebo si někde přivydělá bokem.

Před 6 lety si uzavřela přes známého pojistnou smlouvu na sebe a 2 syny za 800 Kč měsíčně. Za celých 6 let se jí nikdo neozval, neprováděl pravidelný servis a ona žila v domnění, že je velmi dobře pojištěna pro případ úrazu či nemoci. 

Před 2 lety ji potkala nemilá událost, při uklouznutí upadla na ruku a zlomila si krček ramene. S tímto poraněním se celková léčba vyšplhala na 21 měsíců léčby, kdy nemohla chodit do práce, ani jakoukoliv práci vykonávat. Spojené s úrazem byl i trvalý následek, kdy v pravé ruce s těží udrží plný hrnek vody a ruku pořádně nezvedne ani do poloviny těla.

  1. překvapení přišlo, když přišla na pracovní neschopnost a začala pobírat pouze něco okolo  6500 Kč - tedy propad příjmu o 8500 Kč !!!  Celkem tedy přišla o 178 500 Kč! Protože se dlouhou dobu známe, zavolala mi abych se jí podíval na smlouvy a pomohl jí s plnění.
  2. Druhé nemilé překvapení bylo, když jsme spolu zjistili, že ve smlouvě nemá pojištěný úraz ani pracovní neschopnost, přesto že si myslela, že je na to pojištěna
  3. Nakonec jsme zjistili, že má trvalé následky - tedy částku, ze které se počítá % dle poranění nastavenou pouze na 100 000 Kč

 

 

Klientce po ukončení léčby navíc přiznali II. Invalidní stupeň. To pro ni znamená nutnost zkrácené pracovní doby na 4h / den a podporu od státu 4000 Kč. Po ukončení léčby byla vyhozena z práce. Pro člověka s invaliditou II. stupně moc práce není a tak byla nucena přijmout práci, kde si měsíčně přivydělá okolo 5000 Kč. Její celkový měsíční příjem se pohybuje okolo 9000 Kč. 

Dovedete si představit, že by jste pouze uklouzli na chodníku v létě na troše písku a zůstali celý život s téměř nefunkční rukou, bez finanční podpory a s příjmem 9000 Kč?

Pamatujete si, kdy naposledy jste si sami řekli větu: ,,To ještě počká, nemám na to čas, není to teď důležité, teď to neřeším, nějak to dopadne.”?

Nebuďte k sobě lhostejní, ani k penězům které těžce vyděláváte a utrácíte za své pojištění. Vaše pojištění si zaslouží pravidelný servis jako vaše auto návštěvu STK nebo Vaše zuby preventivní prohlídku zubaře. Ať už je to jednou za ½ roku, nebo jednou za rok,  najděte si z těch 8 760 hodin 1 hodinu na servis toho, co je důležité pro Vaše zdraví, rodinu a budoucnost.

Zpět do kategorie: Investice
Zobrazit detail služby: Investice