Zraje archivní životní pojištění jako víno?

Také doma ještě někde schraňujete archivní “pojistný klenot” jen pro tu jeho výhodnou cenu? Tak se pojďme podrobně podívat na to, jak tyto produkty vlastně fungovaly. A proč to neznamená to samé, jako si doma nechat vyzrát láhev dobrého vína.

 

Kapitálové životní pojištění bylo za dob našich rodičů velmi oblíbený produkt na spoření. Před lety to byla v podstatě jediná možnost, jak se pojistit a ještě získat na první pohled velmi atraktivní garantovanou částku při “dožití” smlouvy. Někdy se tento produkt schovával za jménem důchodové pojištění. S penzijním připojištěním s příspěvkem státu to nemá vůbec nic společného. Zní Vám to povědomě?

 

Martin si založil své důchodové pojištění v roce 2003. Jak vypadal tento “univerzální produkt pro všechny”?

No nezní to senzačně, mít spoření za necelé 300 Kč měsíčně, a ještě získat krásných 185 000 Kč zpět na konci pojištění? Pojďme si rozkrýt celou poplatkovou strukturu a potenciál výnosu. 

 

Sjednaný roční důchod činí 18 000 Kč. Přitom Martin zaplatí celkově 125 712 Kč. Od 65 let věku by dostával 18 000 Kč za rok. Pokud se tedy dožije 75 let, dostane 180 000 Kč. 1,9% za takto dlouhou dobu? To nám taktak pokryje inflaci. Pokud bychom stejnou částku vkládali 36 let do jiného typu penzijního produktu, tak bychom na konci při 4% zhodnocení získali 281 000,-.  

 

A co zmíněných 281 000 Kč, stačilo by i toto na zvýšení životního standartu v penzi? Před 20 lety jistě ano. Dnes by to rodině nestačilo ani na koupi nového auta.frown 

 

Dnešní doba nabízí široké spektrum produktů na spoření na budoucnost. Leží Vám doma podobný případ šuplíkové smlouvy jako měl Martin? V Explicit Invest s Vámi rádi spočítáme cílovou částku, která Vám zajistí pohodovou penzi a přilepší ke státnímu důchodu. Veškerou administrativu spojenou se zastaralým produktem vyřešíme za Vás.

Zpět do kategorie: Pojištění
Zobrazit detail služby: Pojištění